Zbulohet qyteti më i madh antik i Egjiptit

KAJRO, 8 prill /ATSH-AFP/ – Një mision arkeologjik egjiptian ka zbuluar qytetin më të madh antik në Egjipt, pranë Luxor, njoftoi ish-ministri egjiptian i Antikiteteve dhe arkeologu Zahi Hawass. “Misioni arkeologjik (…) zbuloi...

Zbulohet qyteti më i madh antik i Egjiptit

KAJRO, 8 prill /ATSH-AFP/ – Një mision arkeologjik egjiptian ka zbuluar qytetin më të madh antik në Egjipt, pranë Luxor, njoftoi ish-ministri egjiptian i Antikiteteve dhe arkeologu Zahi Hawass. “Misioni arkeologjik (…) zbuloi një qytet të varrosur (…) që daton nga mbretërimi i Mbretit Amenhotep III dhe që vazhdoi të përdorej nga Mbreti Tutankhâmon, domethënë […]

The post Zbulohet qyteti më i madh antik i Egjiptit appeared first on Agjencia Telegrafike Shqiptare.